Sonnehoeve

Sonnehoeve is een familiebedrijf waar Lakenvelderfokkerij, landschapsbeheer, schapenhouderij en voerwinning van grasland worden gecombineerd. De familie voert dagelijkse taken zelf uit en houdt het beheer van de boerderij kleinschalig. Zo krijgen alle beesten voldoende aandacht en kan de kwaliteit van het land, en dus voor het voer, goed in de gaten gehouden worden.

Met de skyline van Rotterdam op de achtergrond is de grote groep van ongeveer 40 Lakenvelders een opvallende verschijning. De dieren worden zoveel mogelijk in de weide gehouden waar zij hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen.


Rijksstraatweg 115
2629 JE Delft

06 21167718

lakenvelders@hotmail.com

Uniek Lakenvelder kleed verkrijgbaar

De fokkerij van Lakenvelders voor behoud van het ras in Nederland is ons hoofddoel. Niet alle dieren zijn geschikt voor de fokkerij of vinden in een mooie plek in ons landschap. De verkoop van puur natuur Lakenvelder vlees geeft ons de kans om de fokkerij in stand te houden en goed regionaal vlees beschikbaar te hebben voor consumenten. Maar het “weggeven’ van een mooie lakenvelderhuid voor de massaindustrie als we een dier laten slachten, vinden we zonde. We hebben een ambachterlijke leerlooierij gevonden die er stevige kleden van heeft gemaakt met een goede volle vacht. Neem gerust contact op als u meer wilt weten of wilt komen kijken.